Antti Haapalainen

Finnish Composer

Description: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: Kuvaus: C:\Users\Antti\kotisivut\CV_tiedostot\image002.jpg

Curriculum vitae

Antti Haapalainen  (1966-) is a Finnish composer. He studied singing, choir conducting and music theory at Turku Conservatory. He got his degree in music theory in 1999. He also studied composition at the University of Turku under teachers Harri Suilamo and Jyrki Linjama. He has been working as a music theory teacher at Turku Conservatory since 1999.

Haapalainen has composed music for various solo instruments, ensembles and choirs.

He has conducted Naantali Chamber Choir since 2012.

photos: Aija Haapalainen

Antti Haapalainen on suorittanut musiikinteorian- ja säveltapailunopettajan sekä musiikinohjaajan tutkinnot Turun konservatoriossa.

Hänellä on suorittanut myös erikoistumisopintoja Turun ammattikorkeakoulussa sekä Turun yliopistossa.

Sävellystä hän on opiskellut mm. Harri Suilamon, Jyrki Linjaman, Timo Tolosen ja Martti Parkkarin johdolla. Haapalainen toimii musiikinteorian lehtorina Turun konservatoriossa.

Haapalainen on toiminut usean kuoron johtajana. Naantalin kamarikuoroa hän on johtanut vuodesta 2012 alkae

Laulua Haapalainen on opiskellut mm. Hannu Kerkolan, Jouni Kuorikosken, Heikki Toivasen ja Kirsti Tuomisen johdolla. Äänityypiltään hän on lyyrinen baritoni.

Haapalaisen laajan sävellystuotannon painopiste on vokaali- ja kamarimusiikissa, mutta sisältää myös useita teoksia soolosoittimille sekä kamariorkesterille.

 

Compositions

 

Home page