Antti Haapalainen

Finnish Composer

 

Curriculum vitae

Antti Haapalainen (1966-) is a Finnish composer, music theory teacher and conductor. He has studied singing, choir conducting, music theory, cembalo and viola playing.  He has got his degree in music theory at Turku Conservatory in 1999. He has also studied composition at the University of Turku under teachers Harri Suilamo and Jyrki Linjama. He has been working as a music theory teacher at Turku Conservatory since 1999.

 

Haapalainen has composed music for various solo instruments, ensembles, and choirs. He was a conductor of Naantali Chamber Choir in 2012-2019. He started as a conductor of Turun Musiikin Ystävät orchestra 2021.

 

 

Antti Haapalainen (1966-) on säveltäjä ja toimii musiikinteorian lehtorina Turun konservatoriossa. Hän on myös Turun Musiikin Ystävät -orkesterin kapellimestari.

Haapalaisella on laaja-alaiset opinnot mm. Turun konservatoriossa, Turun ammattikorkeakoulussa sekä Turun yliopistossa  Kuoronjohtoa hän on opiskellut mm. Timo Lehtovaaran, Markus Yli-Jokipiin ja Seppo Murron johdolla sekä kesäkursseilla Utrechtissa opettajinaan Fokko Oldenhuis ja Jos van Veldhoven. Orkesterin ja yhtyeen johtoa hänelle on opettanut mm. Mikhaïl Zemtsov ja Olli Vartiainen. Laulua Haapalainen on opiskellut mm. Hannu Kerkolan, Jouni Kuorikosken, Heikki Toivasen ja Kirsti Tuomisen johdolla. Lisäksi hän on opiskellut pianon, cembalon ja alttoviulun soittoa. Sävellystä hän on opiskellut mm. Harri Suilamon, Jyrki Linjaman, Timo Tolosen ja Martti Parkkarin johdolla. Haapalainen on tehnyt myös musiikinteorian oppikirjoja.

Haapalainen on toiminut usean kuoron johtajana. Naantalin kamarikuoroa hän johti vuosina 2012–19. Syksyllä 2021 hän aloitti Turun Musiikin Ystävät -orkesterin kapellimestarina.

Haapalaisen monipuolisen sävellystuotannon painopiste on vokaali- ja kamarimusiikissa, mutta sisältää myös useita teoksia soolosoittimille sekä kamariorkesterille.

 

Compositions

 

Home page